Familj

Grattis på namnsdagen, Görel Norlén!

Dagen gratulerar namnsdagsfirare under sommaren 2024

I dag har Görel namnsdag och en av dem som kan fira är Görel Norlén, 69, från Kista i Stockholm. Hon är bland annat tidigare missionär och är fjärde generationens frikyrkobarn i Sverige. Det betyder att hon har upplevt allt från Maranataväckelsen på 1960-talet till den så kallade karismatiska förnyelsen ett decennium senare. Efter att ha varit med i församlingen Arken och i Vineyardrörelsen landade hon i församlingen New Life i Stockholm.

Brukar du fira namnsdagar, dina eller andras?

– Vi brukar inte fira våra namnsdagar, men skickar en gratulationshälsning om vi kommer ihåg det.

Enligt Wikipedia har namnet Görel bildats av de fornisländska orden för spjut (geirr) och strid (hildr). Är du stridbar? Eller vad betyder namnet för dig?

– Jag tycker bäst om samförståndslösningar och att slippa strida, vilket dock krävs ibland. Enligt Efesierbrevet, från 6:10, är jag stridbar i den andliga kampen, i Guds kraft och med Hans vapenrustning.

Vet du varför du fick namnet Görel?

– Jag fick namnet på grund av en dramatisk förlossning. Som barn lekte min mamma med en flicka som hette Görel. Mamma bestämde redan då att det skulle hennes dotter heta. Pappa, däremot, hade aldrig hört namnet innan mamma föreslog det och han hade andra idéer. Men när den dramatiska och alldeles för tidiga förlossningen gått bra, satte han in en födelseannons med texten ”Vår dotter Görel”. Därmed var saken avgjord. Vid några tillfällen har jag mött andra med samma namn. Detta är både roligt och ovant.

Vem är Görel Norlén om hon får säga det själv lite kort, och vad händer i livet just nu för dig?

– Jag är pensionär men har nyligen jobbat åt Stockholms stads valnämnd några veckor. Jag har varit engagerad i bön för Järvaområdet i Stockholm i några år. Nu ser jag fram emot semester med barn och barnbarn.

Fler artiklar för dig