Nyheter

Pastor anlitade torped för att döda dotterns pojkvän

Flera skott avlossades – offret satt i bilen och körde skadad till sjukhuset

Efter flera veckors sondering gjordes ett mordförsök, där en pastor uppges ha betalat omkring 400 000 kronor för att få dotterns pojkvän mördad.

Det är i staden Victorville, i den amerikanska delstaten Kalifornien, som detta ovanliga drama utspelade sig. En 47-årig pastor verksam i en spansktalande församling valde att anlita en torped för att på så sätt göra sig av med den man som hans egen dotter dejtade.

Priset för detta uppdrag ska ha varit 40 000 dollar, omkring 400 000 kronor, och för denna summa ingick även att i flera veckor kartlägga offret innan man slog till. Själva mordförsöket skedde i samband med en bilfärd, där torpeden som anlitats för uppdraget körde upp längs med sitt tilltänkta offer för att sedan börja skjuta. På polisens bilder går det att se hur skotten träffade bilen, exempelvis träffade ett av skotten bilens framruta och hade skottet lyckats att tränga igenom glaset skulle det ha träffat föraren.

Körde till sjukhuset

“Skotten avlossades från det andra fordonet och han träffades flera gånger. Offret körde sedan sig själv till sjukhuset och fick vård för sina skador”, står det i polisrapporten från händelsen, vilket bland annat Christian Post återgett i sin bevakning.

Efter ett visst polisarbete har man nu lyckats nysta upp vem som låg bakom attacken, där såväl pastorn som den anlitade torpeden har anhållits misstänkta för mordförsöket. Den anklagade pastorn ska själv ha identifierat var dotterns pojkvän ska ha befunnit sig innan mordförsöket ägde rum. Ytterligare en person är misstänkt av polisen när det gäller förberedelserna.

Olika identifiering

Flera tidningar i USA har berättat om detta ovanliga mordförsök där de två misstänkta männen även är identifierade med namn och bild. Däremot hålls dottern och pojkvännens identitet hemliga, och därmed går det bara att spekulera i hur detta mordförsök kan ha påverkat deras relation.

De flesta som rapporterar om händelsen beskriver mannen som anlitade torpeden som pastor, men vissa gör också distinktionen “självutnämnd pastor”, antagligen för att peka på att mannen inte hade någon större plattform.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar