Idétorka. Något som de flesta kan få. Jag ringde min vän Lisa. Hon sa nästan på en gång: “Daniel, har du tittat i frysen?”. Så här på vårkanten kan det vara bra att rensa ut för att kunna fylla på med nytt, precis som fastan under påsken. Sagt och gjort. Frysen var full med fjolårets svamp och bär. Tyvärr har jag varit för sparsam med att tillreda det. Rent krasst kanske det beror på lite snålhet som band mig, om jag ska vara ärlig. Men släpper man taget om det som binder en så frigörs man samtidig och nya möjligheter kan träda i kraft. Så, här kommer resultatet av lite frystömning.
---
Ostkaka med körsbärssallad och lättvispad grädde
Ostkaka
Ingredienser
- 4 ägg
- 500 g keso
- 2 msk råsocker
- 2 st bittermandlar- rivna
- 2 dl vispgrädde 40 %
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ägg, grädde och socker. Tillsätt sedan keson och mandeln.
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter tills kakan fått fin färg.
Körsbärssallad
Ingredienser:
250 g körsbär- kärnfria
2 msk råsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Blanda alla ingredienser och låt stå cirka 25 minuter så att sockret löser sig.
Rör om innan servering.
Tillbehör
Lättvispad grädde
---
Tips!
Denna rätt är glutenfri. Går även att göra laktosfri. Byt då ut mejeriprodukterna.
---