Dagens mat

Juliga snickersrutor med hint om romerska bågar

Diakon-Daniel önskar god jul med ett recept med toner av choklad och jordnötssmör

Fjärde advent och kyrkoårets tema är Herrens moder.

Vad hade hänt om Maria sagt nej till det uppdrag Gud hade lagt i hennes hjärta? Har du någon gång funderat på hur betydelsefullt ditt uppdrag till församlingen är? Ibland gör vi saker bara av automatik utan att tänka på varför och hur betydande det är. Men med små insatser kan vi bereda väg för Herren och låta budskapet spridas vidare till kommande generationer.

Skulle det ideella engagemanget upphöra så skulle även kyrkans budskap sakta men säkert minska och ordets spridning bli allt tystare. Det var inte förrän en vän till mig påminde mig om hur värdefullt ideellt arbetet är i byggandet av församling på alla plan, där alltifrån kaffekokning till styrelsearbete bidrar med sitt till bygget där Jesus är hörnsten.

Med de orden vill jag nu lämna över till en mycket kär vän till mig och Jennifer. Utan pingstpastor Elins och vår gemensamma vän Tones frimodighet att skicka in ett brev till SVT:s Tro, hopp och kärlek, skulle jag och Jennifer aldrig ha träffats.

Själv tar jag nu en paus i receptskrivandet i Dagen och tillsammans med gemensamma krafter flyttar jag med familjen till Norrlands inre skogar. Vi ses till vårvintern då solen tar ny kraft och inspirationen får återspegla mer av skapelsen i det jag lagar. Som avslutning bjuder jag på ett nykomponerat recept med toner av choklad och jordnötssmör toppat med krispiga pumpafrön och havssalt - en Snickersdröm helt enkelt!

Daniel Norqvist mat vecka 51


Jul-Snickersrutor med toner av romerska bågar

Ingredienser

  • 1 l cornflakes
  • 350 g jordnötssmör
  • 2 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 50 g pumpakärnor- hackade
  • 200 g mörk choklad med apelsin
  • Flingsalt
Daniel Norqvist mat vecka 51

Tillagning:

  • Värm försiktigt upp jordnötssmör, sirap och socker och vaniljsockret.
  • Vispa tills du får en homogen smet.
  • Krossa cornflakes och blanda det med sockersmeten.
  • Smält chokladen.
  • Fördela smeten i en klädd form med bakplåtspapper 20x30 cm.
  • Bred ut chokladen och strö över pumpakärnor och flingsalt.
  • Ställ svalt i ca 1h.
  • Skär önskade bitar och njut.
Daniel Norqvist mat vecka 51

---

Vill du göra denna kaka glutenfri, byt ut cornflakesen till glutenfria.

---

Fler artiklar för dig