DagenGalan

Utbultstipendiet 2024

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Utbultstipendiet instiftades 1999 av Roland Utbult för att uppmuntra och stärka kristna låtskrivare, artister och musiker i början av sin kreativa bana. I över 20 år har Roland Utbult tillsammans med Dagen årligen delat ut ett stipendium till en ung lovande kristen musiker/låtskrivare till uppmuntran och hjälp i sin kallelse. Många av de som idag är kärnan i den svenska kristna musikvärlden har tilldelats Utbultstipendiet sedan starten.

2024 års stipendium är på 15 000 kronor.


Simon Möller

– Jag håller på med genren poprap/hiphop där jag blandar sång och rap i mina låtar. Mina låtar är dansvänliga och energifyllda där texterna ofta speglar min kärlek till Jesus.

Läs mer >


Molly Ingemarson

– Jag längtar efter att göra härlig musik som betyder någonting, och drömmer om att få sprida tro och hopp för alla, både inom och utanför kyrkan.

Läs mer >


Pär Lindberg

– Jag är en utpräglad liveartist som gör pop-gospel. Sångglädje i starka melodier med soulinfluerade harmonier och texter som sprider hopp är centralt för mitt musicerande.

Läs mer >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jury bestående av bland andra Roland Utbult och Dagens musikredaktör Urban Thoms. De nominerade får alla uppträda på DagenGalan i Falun den 19 oktober 2024. Där presenteras också den slutliga vinnare som juryn utsett.