DagenGalan

Årets Medmänniska 2024

Nu är det klart, de tre nominerade är...

Inget är så entydigt och klart i Jesu budskap som omsorgen om din nästa. Årets medmänniska tar avstamp i den grundläggande uppmaningen från Jesus. “Det du har gjort för dessa mina minsta, det har du också gjort för mig”. Årets Medmänniska är en person som har gjort en insats utöver det vanliga under 2024. Personen ska ha gjort det utan tanke på egen vinning, och det ska ha förbättrat livet för andra människor.


Claes Vårdstedt

Kristna sångaren Clas Vårdstedts snabba ingripande räddade en tysk 13-årig flicka, som får ett plötsligt hjärtstopp under ett läger i Östergötland.

Läs mer >


Rebecca Krus

Ensambegravningar blir allt vanligare. När Rebecca Krus, som sjungit på många begravningar, hörde talas om detta startade hon gruppen “Du går icke ensam”. Hittills har nätverket medverkat med sång, musik eller bara närvaro på begravningar som annars skulle ha varit helt folktomma.

Läs mer >


Dag Andersson

Han heter Dag Andersson, men alla kallar honom för Dagge. I fyra decennier har han engagerat sig för barn och unga i Stockholms norra förorter, bland annat genom LP-verksamheten, Stadsmissionens härberge och Filadelfiakyrkan i Stockholms fotbollsarbete i Akalla.

Läs mer >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jurygrupp på Dagens redaktion. Den slutliga vinnaren presenteras på DagenGalan 19 oktober 2024 i Lugnetkyrkan, Falun.