DagenGalan

Årets Satsning 2024

Nu är det klart, de tre nominerade är...

“Årets satsning” vill lyfta lokala församlingar och nätverks engagemang för sina städer eller samhällen. Utmärkelsen går till den satsning, genomförd av en eller flera församlingar samt nätverk i en stad, som genomförts under det senaste året och särskilt riktat sig till det omgivande samhället och dess individer. Det kan handla om evangelisation, socialt arbete, projekt av olika slag eller nya arbetssätt – så länge det på ett konkret sätt i den lokala miljön varit ett uttryck för Jesu kärlek och uppdraget att nå världen.


Hjärta Jönköping

Femton kristna församlingar öppnade sina dörrar, och sina hjärtan, när Hjärta Jönköping genomfördes den 13–19 maj i år. Under vad som snabbt började kallas för “den kristna Almedalsveckan” bjöd de in till samtal, gudstjänster och konserter runt om i Jönköping och Huskvarna.

Läs mer >


Pingstkyrkan i Leksand

När kommunen lade ner ungdomsgården i Leksand hade ungdomarna ingenstans att ta vägen. Pingstkyrkan såg behovet och agerade. Nu strömmar det in unga människor och satsningen ger ringar på vattnet in i församlingslivet.

Läs mer >


Carry the Love

De vill ge unga vuxna mod att våga berätta om kärleken från Jesus. Deborah Olsson och Sebastian Sjöö är två svenska frikyrkoungdomar som har jobbat hårt för att ta emot det internationella missionsteamet Carry the love från USA.

Läs mer >


Jury

De tre nominerade kandidaterna har valts ut av en jurygrupp på Dagens redaktion. Den slutliga vinnaren presenteras på DagenGalan 19 oktober 2024 i Lugnetkyrkan, Falun.