Kultur

Ny podd skildrar missionärernas berättelser

PMU lanserar i samarbete med Dagen podcasten ”Resan” - I första avsnittet får vi följa ett dramatiskt gisslandrama i Somalia

Tisdagen den 17 september har en ny podcast premiär. Det är podden ”Resan” som görs av biståndsorganisationen PMU i samarbete med Dagen. I Resan möter vi dramatiska berättelser från missionsfältet, då missions- och biståndsarbete runt om i världen och först ut är Lena Lilja, som berättar om när hon kidnappades i Somalia.

När Lena Lilja var 28 år utsattes hon för en kidnappning i Somalia. Hon var i landet för att arbeta åt en kristen biståndsorganisation. En dag kommer ett gäng drogpåverkade killar till skolan där hon är och för henne till ett mörkt rum där hon sedan sitter inlåst i 17 dagar. Det är handlingen i det första avsnittet av nya podden “Resan”.

Podcasten, som kommer en gång i månaden görs av Johanna Litsgård Lebourne och Eva Nordenstam von Delwig från PMU. I varje avsnitt gästas man av en tidigare eller nu aktiv missionär eller biståndsarbetare som berättar en dramatisk händelse från deras liv på “fältet”.

Lyssna på första avsnittet:

---

Podden Resan

  • I Resan intervjuas personer som upplevt ett kall till att bo och arbeta ute i världen. Ofta i svårtillgängliga kontexter där det kan förekomma extrem fattigdom, vild natur, farliga konflikter och korruption. De berättar spännande historier från sina liv. Allt från möten med milisgrupper i Kongo till flykt från folkmord i Rwanda.
  • Resan är en podd av biståndsorganisationen PMU i samarbete med tidningen Dagen.
  • Lyssna på alla Dagens poddar på Dagen.se/podd


Fler artiklar för dig