De bröt sig ur från POSK, och har profilerat sig som ett mer konservativt alternativ som driver på för att kyrkan ska ha Jesus i centrum.
Frimodig kyrka har ställt upp i tre kyrkoval och är en liten aktör, med cirka 5 procents stöd. Av flera nomineringsgrupper anses de vara för kontroversiella, exempelvis satte sig Frimodig kyrka på tvärs när kyrkan gav grönt ljus till samkönade äktenskap. Att de har ett fåtal kvinnoprästmotståndare på valbar plats har också gjort att mer liberala grupper reagerat.
I kyrkovalet lyfter de frågor som att avsäga sig vigselrätten, samt utvärdera storpastoraten.
Så kommer det att gå för Frimodig kyrka i kyrkovalet
Frimodig kyrka har en trogen supporterskara, som vill att Bibeln snarare än politiska partiers programförklaringar ska vara kyrkans rättesnöre.
Väljarskaran finns främst bland konservativa i kyrkan. Frågan är om de är tillräckligt många? Frimodig kyrka kan mycket väl växa, men att de skulle få ett mycket starkare stöd än i dag är svårt att tro.
Om kyrkovalet enbart handlade om att nå ut till kyrkligt aktiva som är missnöjda med de mer liberalteologiska tongångarna hade troligtvis Frimodig kyrka haft mer att säga till om. Men i den stora samhällsdebatten har de svårt att slå igenom, och därmed blir det svårt att mäta sig med de riktigt stora nomineringsgrupperna i kyrkan.
Vill du läsa mer?
[ Frimodig kyrkas debattartikel i Dagen ]