Ledare

Ser du det inte, har du inte hört det?

Kommentar: Medan svensk kristenhet aldrig får blunda för sådant som måste förändras får vi heller inte sluta se vad Gud gör mitt ibland oss.

Bibelfestival, konferens för unga kristna, lovsångshelg med undervisning och tillbedjan, pannkakskyrkor och ungdomsgårdar, öppet hus för daglediga och omsorg om ensamma. Stanna upp för en sekund och tänk på allt som församlingen, genom enskilda kristna och goda evenemang, får betyda i Sverige. I dag. Det finns anledning att vara innerligt tacksam.

Det är med detta som fond vi tittar på utmaningarna och problemen. Mot bakgrund av allt fantastiskt som sker, i ett av världens mest sekulariserade länder. Det är så mycket vi behöver förändra. Så mycket vi behöver arbeta med. Så mycket vi behöver börja med – och sluta med. Men medan svensk kristenhet aldrig får blunda för sådant som måste förändras får vi heller inte sluta se vad Gud gör mitt ibland oss. Just nu.

Tidningen Dagen vill vara en tidning som inte räds att granska kristenheten, med vännens blick. Vi vill vara en nagel i ögat på samhällets makthavare och stå upp för den lilla människan. Och vi vill samtidigt vara en tidning som ger de goda exemplen, som ger läsarna berättelserna om Guds närvaro i vardagen. Låt dessa berättelser påminna dig – och dem runtomkring dig – om att det finns hopp för framtiden och att mirakler sker.

Lördagen den 19 oktober kommer Dagen uppmärksamma några sådana berättelser under DagenGalan i Lugnetkyrkan i Falun. Vi vill sätta ljuset på människor som med sin musik, sin församling och sina liv ger Gud äran. Och vi vill ge Gud äran tillsammans med dem. Hoppas vi ses där!


Fler artiklar för dig