Ledare

Prepperprästen om kristen prepping

Ledarpodden: Det handlar inte om vapen och konserver utan om gemenskap och andlig beredskap

I tider av oro, krig, kris, ekonomisk tillbakagång och pandemi har prepping kommit att bli bekant för många. Vatten, mat och inte minst toapapper är något som många numera har hemma i källaren.

Veckans avsnitt av Ledarpodden handlar om just prepping och beredskap och gästas av Jonas Ahlforn von Beetzen, mer känd som Prepperprästen. Att vara beredd inför kris och samhällsoro är något som varje person behöver vara, men Jonas Ahlforn von Beetzen menar att det finns ett särskilt ansvar som ligger på kristna.

Som kristna är vi kallade att leva ut kärleksbudskapet och då funkar det inte att bara se över sitt eget hus om krisen kommer. Därför behöver vi vara beredda att ta hand om oss själva vid en kris, men också att ta hand om andra i vår närhet, kanske grannar eller församlingsmedlemmar som behöver stöd och hjälp att till exempel ordna med mat, värme eller vatten.

Kristen prepping och andlig beredskap handlar inte om att sitta i en stuga i skogen med ett berg av konserver utan att göra rätt även när det är svårt, visa medmänsklighet och övertygelse om att hålla samman. I detta har också kyrka och församlingar en viktig uppgift att vara platser där människor kan samlas, be, sjunga och finna gemenskap även om det stormar utanför.

Jonas Ahlforn von Beetzen ger också sina tips om de tre viktigaste sakerna en kristen behöver tänka på när det gäller att vara beredd.

Lyssna på podden:

Fler artiklar för dig