Dagen Lokalt

Årsmötesreferat Umeå baptistförsamling

Lördagen den 23 februari höll Umeå baptistförsamling sitt 152:a årsmöte i sin kyrka, Betelkyrkan. 

I verksamhetsberättelsen gavs en beskrivning av ett år fyllt av olika aktiviteter, gudstjänster och människors engagemang i olika arbetsgrupper. Under hösten 2012 hämtade gudstjänsterna sitt tema och sin inspiration från pilgrimstraditionen och dess teologi. Ord som långsamhet, frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, delande och andlighet behandlades. En enkel pilgrimsgudstjänst gjordes utomhus en solig höstsöndag. Under året har barn samlats till Korsdrag och Himlakul. Pastor Peringe Pihlström medverkade som talare vid en gemenskapshelg i augusti. Han talade om kyrkans utmaningar och möjligheter i dag, dessutom ledde han oss på en pilgrimsvandring. Verksamhetsberättelsen berättade också att medlemsantalet vid årets slut var 140 medlemmar.

Årsmötet gjorde en rad nya val av olika funktionärer för det nya året, bl a valdes Mattias Fackel som ordförande i församlingsledningen, Margaretha Forsvall som vice ordförande och Kerstin Jonasson som kassör. Församlingens pastor är Benny Nilsson. Under våren arbetar församlingen intensivt med framtidsfrågor, inte minst med fokus på att vara en öppen kyrka, en stadsdelskyrka i grannskapet kring Himlastigen. Helgen den 12–13 oktober kommer församlingen vara medarrangör i en stor missionskonferens varav lördagens samlingar förläggs till Betelkyrkan.

Dagen efter årsmötet, söndag 24 februari, hölls en högtidsgudstjänst då Betelkören sjöng under Ulla Rodmarks ledning och pianoackompanjemang av Barbro Tjernström. Pastorns predikan hade temat ”Var rädd om församlingen”. Vid den avslutande förbönen bad alla tillsammans för församlingen, för alla som jobbar i olika uppgifter i församlingen, för alla som delar församlingens liv och gemenskap.

En högtidshelg med god eftersmak var till ända för en församling som trofast arbetar vidare på det man uppfattar som sitt uppdrag. Församlingens vision är: ”Vi vill vara en församling som har Kristus i centrum och där Guds närvaro berör, med öppen livsnära gemenskap, för människor som har och ännu inte har en personlig tro på Kristus.”

Benny Nilsson

Fler artiklar för dig