Dagen Lokalt

Gun och Inge Ström besökte Hjortensbergskyrkan i Nyköping

De har hållit på länge nu, Gun och Inge Ström. Det finns nog inte så många fläckar på den svenska kartan de inte har besökt. Och besöken har alltid varit att evangelisera.

1 av 3

Guns stämma klingar mycket bra tillsammans med hennes skicklighet på gitarren. Inges predikningar och vittnesbörd har sin speciella stil. Tillsammans är de mycket omtyckta och deras kallelser är många.

Hjortensbergskyrkan i Nyköping hade nyligen besök av dem. Det var en lite speciell kväll. De var inte de enda gästerna. Där fanns också Lars-Ivar Nilsson, pastor i Härjedalens pingstförsamling. Paret Ström och pastor Nilsson har minst ett gemensamt intresse: att arbeta för Guds verk i och genom den församlingen, och i olika sammanhang.

Lars-Ivar Nilsson berättade i samlingen om de stora möjligheter som finns att arbeta i församlingen och i omgivningarna där. Han kunde berätta att befolkningen ökar, att nya besökare kommer till kyrkan och att andra möjligheter att evangelisera finns där. Men han vädjade också om ekonomisk hjälp eftersom församlingen är väldigt liten och inte har de ekonomiska möjligheterna att satsa stort.

En del av kvällens möte hade fokus på denna evangelisationsmöjlighet, och en insamling gjordes för att stötta arbetet, varefter Gun och Inge tog över.

Allt blev som vanligt då de båda har en plattform: Gun greppar gitarren, sneglar lite åt pianisten, i kväll Tony Larsson som också var mötesledare, knäpper några toner för att liksom kolla att pianot och guran stämmer överens. Inge står bredvid och väntar på att göra sitt i den sångduett som kommer: "Han fann mig". Det blir flera sånger av den älskade och gamla sångskatten. Och ingen sång på engelska. Efter varje sång, vare sig det är en duett eller Gun ensam, är det tyst i lokalen. Man anar i atmosfären att en del gärna vill applådera. Men det finns sånger som är för bra och för innehållsrika så att en applåd inte riktigt passar.

Inges predikostil är speciell, lättlyssnad, och lyssnarna får förutom bibeltexter också vara med i vardagsupplevelser där Inge berättar om människor han träffat i olika sammanhang. Människor som har gjort upplevelser i gudsmöten som kan beskrivas som mirakel. Att han själv är djupt inne i det han berättar och själv gripen av det, är tydligt. Den här kvällen i Nyköping var inget undantag.

Sammankomsten började med sången "Jag vill ge dig o Herre min lovsång". På något sätt känns det som om Gun och Inge Ström har sysslat med det i hela Sverige och i hela livet. Och de fortsätter. Nu kanske med nya projekt i Härjedalen? Och för att citera Lars-Ivar Nilsson som citerade profeten Hosea: För att bryta ny mark.

Fler artiklar för dig