Dagen Lokalt

Olof Djurfeldt berättade om sitt liv på RPG-möte

De har varit med om mycket, Ingalill och Olof Djurfeldt. Den här eftermiddagen som Järfällas RPG arrangerade i Aspnäskyrkan fick publiken höra mycket om de bådas innehållsrika liv tillsammans. Kanske mest om Olofs just den här gången.

1 av 4

Temat för RPG-samlingen den här gången var “Andens vind i dag” och “arvet från Lewi Pethrus”. Samlingen inleddes med att Georg Örtenstedt kallade fram RPG-kören som sjöng ett par sånger innan Olof Djurfeldt tog vid.

Man kan nog lugnt konstatera att Olof Djurfeldt hamnade i kristen verksamhet i och med födseln. Pappa var evangelist och pastor. Mamma var sömmerska. Men det var i tonårstiden som Olof började tänka lite djupare in i de andliga frågorna och började känna att det kanske inte var så helt med hans eget andliga liv.

– Det var den 17 juni 1940 som jag på allvar tog emot Jesus och blev frälst. Det var då som jag berättade för pappa att jag hade gjort den erfarenheten, en erfarenhet som blev avgörande för mig, berättade Olof .

En annan erfarenhet som också präglade hans liv var dopet i den helige Ande. Han berättade om den händelsen, som ägde rum på Nyhemsveckans estrad där han och flera andra kommit fram till förbön. Det var där han också fick tungotalets gåva.

Dessa erfarenheter lade grunden för Olofs framtida liv inom pingströrelsen. Det blev missionsarbete i Afrika, och det blev arbete på tidningen Dagen och därmed också nära relationen till pingströrelsens grundare i Sverige, Lewi Pethrus.

– Lewi Pethrus frågade om jag kunde tänka mig att bli medarbetare på tidningen, men jag var lite tveksam till en början. Samtidigt förstod jag att detta också kunde vara ett sätt att evangelisera och vinna människor, så jag accepterade.

Det finns förstås mycket mer att berätta om vad Olof Djurfeldt sa under sitt besök på RPG. Men som ordföranden Astrid Emanuelsson sa:

– Passa på att köp Olofs bok som han har med sig hit! I den berättar han mycket mera än vad vi hört idag!

Boken heter “I andens vind”, och har underrubriken “Missionär, Journalist och predikant på livslång upptäcktsfärd”.

Fler artiklar för dig