Nyheter

Hon stoppade kristne succétränarens flytt till rivalen

Kvinnor ligger bakom allt, säger ordspråket. Och när det gäller Ulla Klopp kan det vara sant. Hon rådde sin kristne make Jürgen Klopp att tacka nej till Manchester United - och ja när Liverpool hörde av sig.

Det är förre Liverpool-backen Phil Thompson som avslöjar Ulla Klopps inflytande över sin make, enligt The Mirror.

– Jürgen Klopp sa till mig i samband med en intervju att han kunde ha tagit över Manchester United, men att hans fru ansåg att det inte var rätt val.

Sa ja till Liverpool

I stället hamnade Jürgen Klopp hos Uniteds värsta rival Liverpool FC. Också då ska Ulla Klopp haft sitt finger med i spelet.

– När Liverpool hörde av sig tyckte hon att det var rätt. Det verkar som att Jürgen Klopp är skapad för Liverpool, säger Phil Thompson som gör uttalandena i norska TV2.

The Mirror spekulerar i att Ulla Klopp, som är socialarbetare och barnboksförfattare, förutsåg Uniteds kräftgång och Liverpools upphöjelse.

Hjälte för fansen

Phil Thompson är inte vem som helst, utan en hjälte för alla Liverpool-fans.

Han spelade drygt 300 matcher och var bland annat med och vann ligan sju gånger och Europacupen vid tre tillfällen under klubbens storhetsdagar.

Läs också: Tränare på hög nivå – i ande, Klopp och själ

Jürgen Klopp är också på god väg att skriva in sig i klubbens historia, som en av klubbens mest framgångsrika tränare någonsin.

Än har han en bit kvar men i våras ledde Klopp, som ofta talar om sin kristna tro, klubben till Champions League-titeln. Och i maj nästa år kan han ta Liverpool till dess första ligatitel sedan 1990.

Fler artiklar för dig