Nyheter

Kyrka i samarbete med mästarlaget

Fotbollsklubbarna i England gör sociala insatser under coronapandemin. Ligaledarna Liverpool FC satsar på matutdelning tillsammans med en lokal församling.

1 av 2

En frivilliggrupp från Christ Church i stadsdelen Anfield där Liverpool FC hör hemma, lagar mat som delas ut till behövande. Och de gör det tillsammans med storklubben.

En särskild maträtt

Satsningen kallas "Scouse in the House", vilket dels anspelar på den särskilda dialekt som talas i staden och dels på en lokal maträtt - scouse - som kan beskrivas som en slags köttgryta.

Enligt nyhetsbyrån Reuters består scouse av lamm eller nötkött och den åts av sjömän i många hamnar runt om i norra Europa, även i Liverpool.

Fotbollsklubben står för ingredienserna i den tvårättersmåltid som serveras på torsdagar.

Utspisar vid fotbollsarenan

Utspisningen sker normalt i Christ Church som ligger i närheten av Anfield Road, bakom den välkända läktaren The Kop där de mest inbitna Liverpool-fansen huserar under matcherna.

Men på grund av risken för smittspridning under coronapandemin har man bytt plats och finns nu i stället utomhus utanför fotbollsarenan, där supportrarna brukar samlas innan matcherna den här tiden på året.

All seniorfotboll i hela världen är pausad, inklusive Premier League som Liverpool FC toppar med bred marginal med nio omgångar kvar att spela.

Läs mer Chelsea antar definition mot antisemitism

Gav till metodistkyrka

Samtliga tjugo klubbar i den högsta engelska fotbollsligan gör sociala insatser, rapporterar Sky Sports.

Ligatvåan Manchester City skänker också mat till hjälporganisationer och en av de som fick ta emot mat efter den match som skulle spelats mot Burnley den 30 mars, var Sale Methodist Church.

En annan klubb som också gör en insats är West Ham United. London-klubben har skänkt mat från sina träningsanläggningar Chadwell Heath och Rush Green till Frälsingsarmén i Romford.

Liverpool är regerande Champions League-mästare och har vunnit ligan arton gånger, senast 1990. Bara Manchester United har vunnit fler ligatitlar, tjugo.

Den senaste omgången i Premier League spelades den 7 och 8 mars.

Läs mer Reklam för spelbolag i ny reklamfilm mot spelmissbruk

Fler artiklar för dig