Nyheter

Dags att nominera till årets upplaga av Dagengalan

Galan äger rum den 19 oktober i Lugnetkyrkan i Falun

Lördagen den 19 oktober går Dagengalan av stapeln i Lugnetkyrkan i Falun. I år leds den av podduon Daniel Wistrand och Malin Aronsson och ett nytt pris kommer att delas ut: Årets satsning.

Till hösten är det återigen dags för galan som tidningen Dagen arrangerat sedan 2019. En gala som syftar till att lyfta fram enskilda individers och församlingars engagemang.

– I tider då det finns gott om svåra, sorgliga och tunga nyheter och skeenden så är det extra roligt att få vara med och lyfta fram engagemang och människor, som omsätter sin tro i praktiken. Att lyfta de här goda exemplen hoppas vi ger inspiration och energi både till dem själva och andra, säger Felicia Ferreira, vd och chefredaktör på Dagen.

Dagens nya affärsutvecklingschef Samuel Hummerdal håller i många av trådarna kring galan och han är glad över att den i år hålls i Falun.

– Det är roligt att galan flyttas runt så vi får smaka på det lokala församlingslivet. Dagengalan upplevs bäst på plats, så har du möjlighet att ta dig dit är du varmt välkommen. För dig som inte har den möjligheten går det bra att ta del av galan via vår hemsida.

Samuel Hummerdal på Dagens redaktion.

Han tycker också att det känns kul att Daniel Wistrand och Malin Aronsson, programledare för podden Dagens människa, ska vara värdar.

– Vi tror att deras framtoning, humor och fina publikkontakt kommer passa perfekt på Dagengalan.

Lokala satsningar i fokus

Som vanligt är det Dagenläsarna som via Dagen.se bidrar med nomineringar till de priser som delas ut: Årets medmänniska, Årets opinionsbildare, Utbultsstipendiet och Årets satsning, som är ett nytt pris för i år.

– Vi har de senaste åren velat lyfta lokala församlingar genom utmärkelsen Årets församling, och nu har vi skruvat litegrann på det. Det är fortfarande den lokala församlingen i fokus, men nu lyfter vi fram en särskild satsning som gjorts av en eller flera församlingar eller ett lokalt, kristet nätverk. Jag hoppas att våra läsare fortsätter att nominera och lyfta massor av olika människor, säger Felicia Ferreira.

Skicka in dina nomineringar på Dagen.se/galan.

Dagengalan 2023 i Smyrna Frihamnskyrkan i Göteborg.

---

Fakta: Dagengalan 2024

  • Hålls i Lugnetkyrkan i Falun den 19 oktober.
  • Syftar till att lyfta fram positivt engagemang hos människor och församlingar.
  • Nomineringsprocessen till de olika priskategorierna har nu startat.
  • Årets huvudpartner är Läkarmissionen.

---

Fler artiklar för dig