I sommar är det tänkt att Franklin Graham, son till legendariske Billy Graham, ska besöka Storbritannien. Men nu börjar allt fler städer och arenaarrangörer dra öronen åt sig.
Tre städer återstår
Först var det Liverpool som sa ställde in och den senaste veckan har de följts av Glasgow, Newport, Sheffield och Birmingham. Det innebär att bara tre städer återstår: Newcastle, Milton Keynes och London.
Som förklaring till varför de inte vill ha Graham som talare på sina arenor anges bland annat hans syn på homosexualitet, som han anser är synd.
Jayne Bryant, labourpolitiker i Newport West, motiverar beslutet i den walesiska staden med att Franklin Graham har "en lång historia av att predika hat, fördomsfullhet och intolerans", rapporterar Christian Post.
Brott mot yttrandefriheten
Franklin Graham nekar till anklagelserna och har sagt till nyhetsmedier att "jag kommer inte till Storbritannien för att predika hat".
Och han får stöd i sin uppfattning av många, som menar att besluten att porta honom från att tala, är ett brott mot yttrandefriheten. De menar att politiker och andra styrande har gett efter för påtryckningar från aktivistgrupper inom hbtq-rörelsen (homo-, bi-, och transsexuella).
Läs mer Protester inför Franklin Grahams besök i Sheffield
En av dem som tar den amerikanske evangelisten i försvar är David Robertson, ledare för Third Space i Sydney och som ursprungligen kommer från Skottland.
Robertson hävdar att bannlysningen av Graham är ett steg på väg bort från västerländsk demokrati till förmån för en mer auktoritär ideologi som han menar är långt borta från den liberala demokrati som bygger på kristna värderingar.
Kommer drabba fler
Portningen av Graham beskriver han som ett "avgörande tillfälle" i samhällsutvecklingen och menar att det därigenom blir "olagligt att predika evangelium", rapporterar evangelicalfocus.com.
David Robertson ser en utveckling där inte enbart kontroversiella amerikanska predikanter kommer att bli förklarade som icke önskvärda, utan även nationella kristna ledare och predikanter.
Robertson refererar till en artikel i The Times där Gavin Calver, ledare för Evangeliska alliansen i Storbritannien, också portades från ett framträdande i Edinburgh för att denne hade vägrat predika på ett bröllop för homosexuella.
Gå mot strömmen
Han riktar också kritik mot Engelska kyrkan, som hittills varit tyst när Grahams besök kommit på tal.
"Vad gör kyrkan för att gå mot strömmen - och stå upp för - inte bara vår egen frihet utan också för alla dom som hotas av detta nya envälde?", undrar han retoriskt.
Trots motståndet verkar Franklin Graham, som tog över Billy Graham Evangelistic Association efter sin pappa Billy Graham som gick bort för snart två år sedan, fast besluten att åka till Storbritannien.
Uppmanar till bön
Franklin Graham skriver på Twitter att han "ser fram emot att predika evangelium runt om i Storbritannien".
Han uppmanar också människor att be för kampanjen och för alla dom som behöver Jesus Kristus i sina liv:
"Hundratals församlingar ber och planerar för att vara med i den här utåtriktade evangelisationssatsningen. Överallt finns människor som söker och längtar efter något att fylla tomheten i sina liv med. Jesus Kristus är svaret på deras längtan".
Kampanjen med Franklin Graham är planerad att starta i Glasgow den 30 maj och avslutas på O2 Arena i London den 4 oktober.